FlexHammer™ Stationärt krossverk

  • Lägre driftkostnader
  • Mindre och enklare underhåll
  • Bättre övervakning och rapportering
  • Möjlighet till fjärrservice
  • Möjlighet till längre matarbord
  • FlexReject finns på alla FlexHammer™

Stationär anläggning från IQR

IQR tillverkar kraftfulla eldrivna stationära krossanläggningar där utförandet präglas av kundens specifika önskemål om fraktioner, dess storlek etc.

IQR’s krossanläggningar hanterar stora mängder returträ, industriavfall, balar, GROT, stamved eller helt andra avfallstyper där metalseparering, siktning eller annan behandling ingår som ett steg i kundens process.

Våra stationära anläggningar är utrustade med FlexHammer™ 1500 eller FH1800 med elmotor – vanligen på 400 kW.

FH1500 och FH1800 – Stationärt montage

När ni väljer en stationär FlexHammer™ – anläggning har ni ett stort inflöde av material till er processanläggning. Driftkostnaderna blir långt lägre med eldrift jämfört med diesel och underhållet ännu enklare. En fördel med stationära anläggningar är att platsbegränsningen inte finns vilket förenklar städning, underhåll och service. I och med att vi kan koppla upp maskinen fast emot internet utökas också möjligheterna till övervakning och fjärrservice. En anläggning ifrån IQR håller dig uppdaterad dagligen med information du behöver.

Säkerhet först

Alla maskiner från IQR är byggda enligt högt ställda krav. Inte bara för att säkra livslängden utan för säkerheten, vilket är en prioritet nummer ett. IQR arbetar nära med branschledande företag som håller sig uppdaterade med de senaste säkerhetskraven och en dialog om säkerhet med kunden är alltid första prioritet. Säkerhetsstandarder skiljer sig från land till land även inom EU. Vi ser alltid till att diskutera detta med våra kunder och att förklara fördelar och nackdelar med vissa funktioner. Vissa aspekter av vad som kan se säkert ut är inte alltid det säkraste alternativet för proffs som arbetar med maskinen och det krävs en dialog för att arbeta igenom vad som fungerar för den specifika kunden.

Elektrisk motor

Till IQRs stationära krossverk används en kraftfull industriell elmotor som kan hantera stress år efter år. För att inte glömma är de väsentligt lägre produktionskostnaderna för elektrisk drift. Elmotorerna är effektivare än dieselmotorer varför kW inte kan jämföras mellan de två. Du sänker dina produktionskostnader med mer än en faktor av två när du använder ett stationärt FlexHammer™ krossverk.

Det är en investering som är värt att överväga.

Elmotor till krossverk

Magneter från Älmhult

På IQR bygger vi våra egna magneter och metallseparationsutrustning. Beroende på vilken typ av maskin du väljer varierar alternativen för magnetstorlek. För stationära krossverk rekommenderar vi elektromagneter. Krossverket är standardutrustad med en elektromagnet på 3200 kg som du kan justerar magnetpositionen med fjärrkontroll. I stationära anläggningar kan du naturligtvis använd ännu större på magneter – till exempel upp till vår ELME MS1500 S2000 med ungefär 7 ton ren kvalitet.

En av de bästa fördelarna med att använda en elektromagnet är dess självrensande egenskaper. När den är avstängd faller allt magnetiska metaller som sitter fast av den, vilket gör den mindre benägen att ha oönskade fel och skadade remmar.

Vill du veta mer om IQRs Stationärt FlexHammer?

Vill du veta mer om hur IQR FlexHammer kan göra ert företag mer effektivt? Fyll i uppgifterna nedan så kontakter vi dig.

Jag vill veta mer om FlexHammer stationära krossverk